Merk je dat je soms vast loopt in bepaalde patronen?  Dat je soms niet goed weet waarom je reageert zoals je doet, alsof dit vanzelf gaat? Wil je eens ervaren wat een opstelling inhoudt? Wil je inzicht in welke plek je inneemt in je gezin van herkomst, maar vooral inzichten opdoen in jezelf en je gedrag?

In een opstelling is er een vraagsteller en zijn er representanten. Dit zijn over het algemeen geen bekenden van elkaar. Tijdens een opstelling vraag je aan deelnemers of zij de plek willen innemen van diegene die belangrijk zijn voor je vraag. Dit kunnen een vader, moeder, broer, zus et cetera zijn. Er kan als het ware een levende stamboom ontstaan waarbij de onderlinge verhoudingen in beeld komen. 

De deelnemers 'tunen' onbewust in op een soort 'wetend' veld. Zij voelen krachten en energieën zoals de werkelijke personen ze ( onbewust) ervaren. 

 

Ook (jeugd)professionals die met scheiding werken zijn welkom als team. Hierbij wordt door middel van een opstelling ervaren hoe een kind een scheiding kan ervaren en welke loyaliteiten hier kunnen spelen. Enorm krachtig om zelf eens te ervaren hoe dat voelt, zodat je daarna met nieuwe inzichten weer verder kan.